Zwemvijver Dalen

Na enige gesprekken over de gewenste ligging van de zwemvijver en het formaat ervan is er een tuinplan gemaakt voor de gehele tuin. Het idee was om een ruime vijver te maken waarin dagelijks baantjes gezwommen konden worden. Verder was het van belang dat de vijver een strak uiterlijk kreeg.

De vijverbak is gemaakt van aluminium panelen die, nadat alle leidingen geplaatst zijn, is voorzien van een 3D-vijverhoes. Deze hoes is in de fabriek precies op maat gemaakt. Het voordeel hiervan is dat de folie onder ideale omstandigheden thermische gelast is. Kijk in onze webshop naar de mogelijkheden voor het maken van 3D-vijver hoezen.

Nadat de 3D-foliehoes geplaatst is, kon het vullen beginnen en hebben we de filterinstallatie geplaatst. De filterinstallatie bestaat uit een zeef met een beadfilter en een Sugar Vally-systeem dat ervoor zorgt dat er in de zwemvijver geen algvorming ontstaat. De hele zwemvijver is afgewerkt met Oud-Hollandse zwembadranden en de terrassen zijn gemaakt van Oud-Hollandse tegels.

Winkelwagen