Zuurstofplanten bestellen in de webshop

Zuurstofplanten zijn (grotendeels) onder water groeiende planten met naar verhouding veel groen blad onder water. Om een vijver helder en schoon te houden zonder filterinstallatie is het van belang dat u veel zuurstofplanten gebruikt.

De zuurstofplant zorgt er voor dat afvalstoffen worden verwijderd uit de vijver en dat er zuurstof wordt afgegeven. De afvalstoffen ontstaan bijvoorbeeld door uitwerpselen van vissen maar ook door rottende plantenresten of ingevallen bladeren. Het is dus van belang deze zo goed mogelijk te verwijderen. Daarbij nemen zuurstofplanten zoveel voedingstoffen op dat algen veel minder kans hebben om te groeien. Om een goede balans van zuurstofplanten te krijgen is het verstandig een diversiteit in zuurstofplanten te nemen. Ons advies is uw vijver te vullen met planten die wintergroen blijven, zoals waterpest, hoornblad en aarvederkruid, en om soorten te nemen die in het vroege voorjaar weer beginnen te groeien, zoals fonteinkruid.

Hoe verpakken wij de planten?

Vossebeld Vijvers verpakt de planten op twee verschillende manieren: als losse bundels en als gewortelde planten in mand.

Losse bundels

Dit betekent dat u een aantal takjes zuurstofplanten krijgt. Deze bossen zijn nog niet geworteld en u dient ze in een mand met aarde of substraat te zetten. Sommige zuurstofplanten kunnen los in het water worden gegooid.

Gewortelde planten in mand

Zuurstofplanten die u in een mand bestelt, zijn geworteld en al opgepot. De manden dient u thuis alleen nog af te dekken met grind, waarna u ze in de vijver kan plaatsen.

Hoeveel zuurstofplanten heb ik nodig?

Losse bundels

Ons advies is om vier of vijf bundels zuurstofplanten te gebruiken per kub water. Onze bundels zuurstofplanten gaan altijd per vijf planten.

Gewortelde planten in mand

Bij een bestelling van gewortelde planten in mand krijgt u altijd vier manden. Eén mand is genoeg voor één kub water.

 

Belangrijk: door de grote drukte bij Postnl kunnen de leveringen langer duren.

Postnl volgt de algemene richtlijnen en aanwijzingen van het RIVM en andere autoriteiten. De bezorgers houden 1,5 meter afstand en vermijden fysiek contact.

Winkelmand