Een eigen zwembad in de tuin

Nu de zomers in Nederland steeds warmer worden, denken meer mensen na over een eigen zwembad in de tuin. Verkoeling, genot en vermaak aan huis. De laatste jaren is de tuin als verlengstuk van de woning veel belangrijker geworden. Een zwemvijver met houten vlonder is ideaal voor een groene tuin en een zwembad met bestrating past juist weer in strakke tuinen. Al is dat niet het enige verschil. 

Bij zwemvijvers houdt een mooi biologisch plantenfilter het water helder, maar daarin kunnen algen ontstaan. Op den duur kunnen daardoor de wanden glad worden. Zwemvijvers hebben daarom wel periodiek onderhoud nodig. Bij een zwembad ligt dat anders. 

‘Geen onderhoud en kraakhelder, schoon zwemwater?’

Bij zwembaden blijft het water op een onderhoudsarme manier schoon. Dit kan natuurlijk met chloor, dat handmatig of automatisch kan worden toegevoegd. Maar omdat chloor steeds meer in opspraak komt, bieden wij ook een alternatief: DA-gen waterbehandeling. Deze methode doodt bacteriën, is zeer chloorarm en het water is zelfs te drinken. Geen onderhoud en toch kraakhelder, schoon zwemwater? Met een goed filter en bijpassende pomp is een zwembad de ideale keuze.

We hebben zwembaden die in de fabriek op maat worden gemaakt en in één stuk bij de klant thuis geleverd en we kunnen bij de klant zelf een zwembad opmetselen. Inbouwdelen zoals inspuiters, verlichting, afvoeren en alle leidingen zijn voorzien in het ontwerp. Een zwembad geïntegreerd in de tuin: een heerlijke plek van ontspanning, dicht bij huis. En de realisatie daarvan kan op maat.

Welke soorten zwembaden leveren wij?

1. Polyester zwembad
Een polyester zwembad komt in een aantal uitvoeringen. Het bad wordt in lagen opgebouwd, die ambachtelijk worden aangebracht en verstevigd worden afgewerkt. Hierdoor zijn de wanden zeer sterk en de bodem is optimaal geïsoleerd. Speciaal ontwikkelde gelcoat en vinylester hars zorgen ervoor dat water niet door de wanden heen kan. Alle baden zijn bestand tegen een constante watertemperatuur van 30 graden. De plaatsing kan snel gebeuren en het aanbod is uitgebreid.

2. Kunststof zwembad
Het grote voordeel van kunststof PP zwembaden is dat ze in iedere gewenste maat en vorm geleverd kunnen worden. Het aanbod is dus door de grenzeloze mogelijkheden veel ruimer dan bij de polyester baden: denk aan extra’s als een Romeinse inlooptrap, onderwaterverlichting of een massage zitbank. Alle aansluitingen zoals de pomp, overloop of stofzuiger kunnen op iedere gewenste positie worden ingelast. De baden zijn ook leverbaar in diverse kleuren.

3. Bouwkundig zwembad
Behalve een in de fabriek geproduceerd zwembad kunnen we het zwembad ook volledig zelf bouwen. Hiervoor storten we een betonnen vloer, metselen de solide bak op en bekleden de bodem met folie. Klanten kunnen hierdoor uit alle maten en vormen kiezen en de kleur van de folie zelf bepalen, zoals wit, zandkleur of grijs. Het bouwkundige zwembad is de meest duurzame variant.

4. Het hybride zwembad: de biopool
De look and feel van een zwemvijver en de voordelen van een zwembad: dat is de biopool. Zwemmen in natuurlijk water met de helderheid van een zwembad. De filtering van deze biopool komt uit de vijvertechniek. Er worden geen chemicaliën aan het water toegevoegd, maar zogenoemde oxidatoren (desinfecterende stoffen gemaakt van gesplitste waterstoffen) die minstens zo krachtig zijn als chloor. Deze techniek, aangevuld met een robot die de wanden en de bodem schoonhoudt, zorgt voor een biopool met gegarandeerd veel zwemplezier. Omdat er geen filtratie aan te pas komt van een plantenfilter is het mogelijk om deze biopool ook te verwarmen door middel van een warmtepomp.