EPDM folie is een sterk elastische folie dat zeer eenvoudig te leggen is. EPDM folie is iets duurder in de aanschaf dan pvc-folie, maar gaat een stuk langer mee. EPDM folie blijft maar liefst dertig tot vijftig jaar goed.

EPDM folie is niet gevoelig voor UV-straling en bevat geen weekmakers, zoals bij pvc-folie wel het geval is. Hierdoor blijft EPDM folie ook op langere termijn soepel en elastisch. Vanwege de langere levensduur en het milieuvriendelijke aspect wordt EPDM folie steeds vaker toegepast.

"EPDM folie is veelzijdig. Naast vijveraanleg kan het materiaal bijvoorbeeld worden gebruikt bij paardenbakken, plantenbakken, blusopslag, opslagsilo's en bassins"

Er zijn verschillende soorten EPDM folie, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Vossebeld Vijvers maakt gebruik van zowel de Amerikaanse (Firestone Pondgard) als Europese EPDM folie. Elk membraan wordt met een bijbehorend certificaat en montage-instructie bij u afgeleverd. Om de folie te langdurig beschermen tegen een ruwe, oneffen ondergrond en de invloed van scherpe takken of plantenwortels, raden wij een beschermvlies aan.

EPDM folie kan 2D op maat worden geleverd. Door middel van vulkanisering (verhitten met zwavel waardoor rubber nooit meer vloeibaar wordt) wordt de uiteindelijke vorm bepaald. Ook is het vooraf 3D op maat maken van EPDM folie mogelijk.