Projecten in de Overijssel

Oldenzaal, IJhorst en Tubbergen

In IJhorst hebben we een prachtige, ruime en strakke zwemvijver aangelegd. Hier moet gewoon in gezwommen worden! In Oldenzaal een knusse en intieme vijver aan een terras waar u tot laat in de avond wilt blijven zitten. En onder andere in Tubbergen, waar we een 'typische' zwemvijver hebben aangelegd waar je heerlijk baantjes kunt trekken.
Zwemvijver Hoog Hexel - Overijssel
Afwerking met oudhollandse zwembadranden van schellevis
In samenwerking met de klant is deze zwemvijver met een afmeting van 22 x 10 meter gemaakt. De gehele vijver is voorzien van keerwanden waarna er vele meters leidingen zijn geplaatst. Na het plaatsen van de leidinen hebben we de epdm folie op maat aangebracht zodat er geen plooivorming ontstaat.

Het filtersysteem bestaat uit een upflow systeem met een 2 tal grote voorfilters en een tweetal energiezuinige pompen geplaatst in een filterput.

Langs de volle lengte van de zwemvijver en aan 1 kopse kant is een groot planten filter gemaakt die er voor zorgt dat deze vijver kraak helder blijft.
Een deel van de afwerking bestaat uit oudhollandse zwembadranden van schellevis en een deel bestaat uit een kunststof vlonder.
Zwemvijver IJhorst
Een natuurlijke zwemvijver met karakter!
In de mooie plaats IJhorst hebben we een bijzondere zwemvijver aangelegd. De vijver laat zich het beste omschrijven als een natuurlijke zwemvijver.

Aan de ene kant van vijver, in een L-vorm, hebben we grote, stenen terrastegels gebruikt. Je kunt hier heerlijk aan de rand van de vijver zitten of via de onderwatertrap meteen de vijver in lopen. Het terras grenst aan het gazon waardoor een mooie combinatie van stenen tegen en groen is ontstaan.

Tegenover het terras heeft de vijver een heel natuurlijk karakter. De oever van de vijver is laag met veel water- en oeverplanten.
Zwemvijver Oldenzaal
Een zwemvijver met een intiem en knus karakter
In het mooie en gezellige Oldenzaal in Twente hebben we deze knusse en intieme vijver aangelegd. De zwemvijver ligt laag in de door groen omringde tuin, onder het niveau van de aangrenzende woning. Dat geeft deze vijver zo'n uniek karakter.

De betonnen rand van de vijver ligt net onder water wat een bijzonder mooi effect geeft. Het terras van houten planken ligt boven het niveau van de vijver. Hierdoor heb je een heel mooi uitzicht over de vijver en de tuin.

Deze unieke vijver in deze mooie tuin nodigt je uit om tot 's avonds laat te genieten. En als je verkoeling zoekt op een warme dag, dan loop je vanaf het houten pad langs de vijver zo het koele water in.
Zwemvijver Tubbergen
Deze vijver vraagt om zwemmers! Plons, het koele water in
In het Twentse Tubbergen hebben we deze ruime zwemvijver aangelegd. Deze vijver nodigt je onmiddellijk uit om te gaan zwemmen want daar is alle ruimte voor.

Deze vijver is een 'typische zwemvijver': aan de ene kant is een prachtig, zwevend houten terras aangelegd waarvan je zo het water in kunt springen. Aan de andere kant van de vijver vind je heel veel beplanting wat de vijver juist zijn natuurlijke karakter geeft.

Zoals gezegd: deze vijver vraagt om zwemmers!
Daarom kiezen klanten voor de unieke vijvers van Vossebeld
Jarenlange ervaring in het aanleggen van vijvers
Passie voor ons vak, gedreven en deskundige hoveniers
Vijvers van hoogstaande en gegarandeerde topkwaliteit