Projecten in de provincie Flevoland

Almere, Espel en Nagele

Flevoland, provincie van ruimte, water en mooie vergezichten.

In Flevoland hebben we een aantal mooie vijvers aangelegd. Onder andere in Almere vindt u drie karakteristieke en unieke vijvers die tot uw verbeelding zullen spreken. In Espel, gelegen aan een woonboerderij vindt u een vijver die heel mooi op gaat in het boeren landschap met prachtige vergezichten. In Nagele hebben we een natuurlijke zwemvijver aangelegd die je onmiddellijk uitnodigt om in te willen zwemmen.
Zwemvijver Almere Oosterwold wijk
In de wijk Oosterwold in Almere hebben we deze zwemvijver mogen maken. Deze vijver met een afmeting van ca 10 x 4 meter is geheel gemaakt met schuine wanden en enkel en alleen een beschoeiing aan de bovenkant. Na het plaatsen van diverse 'doorvoeren' hebben we de epdm folie aangebracht. De installatie is geplaatst in een kleine filterput in de grond.
Zwemvijver Almere
In samenwerking met een aannemer is deze zwemvijver gebouwd. Om verzakken te voorkomen zijn er eerst heipalen geplaatst waarna er een betonplaat is gestort.
Na het storten van de vloer is de bak gebouwd met polystyreen blokken met diverse wapening. Na het aanbrengen van de doorvoeren is de op maat gemaakte foliehoes van Ecolan geplaatst.
De gehele installatie is aangebracht in een Pe filterput die op maat gemaakt is.
De afwerking bestaat uit een natuurstenen vijverrand en de terrassen zijn gemaakt van Padoek terrasdelen.
Zwemvijver Almere
Deze zwemvijver wordt ondersteund door heipalen en is in zijn geheel uit beton gefabriceerd. Hiermee wordt voorkomen dat de grond na enkele jaren gaat nazakken. De vijver is afgedekt met EPDM-folie. De bodem en de terrassen rond de vijver zijn met travatin bekleed.
Zwemvijver Espel
Karakteristieke zwemvijver gelegen aan een woonboerderij
Deze vijver past prachtig bij de naastgelegen woonboerderij. Aan de woonboerderij ligt een gazon dat direct aan de vijver grenst. Vanuit de woonboerderij heb je een schitterend uitzicht over de vijver en het daar achterliggende boeren landschap.

De zwemvijver is omringt met waterplanten en ook in de vijver hebben we veel beplanting aangebracht. Direct aan de vijver ligt een mooi terras dat net boven het wateroppervlak 'zweeft'. De randen van het terras hebben speelse, ronde vormen en doordat het hout in een grijze kleur is gebeitst, benadrukt dit het karakteristieke boeren landschap.

De woonboerderij, de vijver en de om omgeving passen perfect bij elkaar en gaan helemaal in elkaar op.
Zwemvijver Nagele
De zwemvijver in Nagele heeft een organische vorm. Als de tuin rondom de vijver klaar is, heeft dit de uitstraling van een parktuin. De zwemvijver met de afmeting van ongeveer 23 x 12 meter heeft schuine wanden en een vloer van geel zand. Nadat er op diverse plaatsen leidingen zijn geplaatst, is de EPDM-folie aangebracht. De filterinstallatie bestaat uit een zeef met een filter en een uv-lamp. Ook zijn er voorbereidingen getroffen om de vijver te verwarmen door middel van zonnecollectoren. De gehele vijver is voorzien van een gemetselde rollaag om het maaien van het gazon te vergemakkelijken.
Daarom kiezen klanten voor de unieke vijvers van Vossebeld
Jarenlange ervaring in het aanleggen van vijvers
Passie voor ons vak, gedreven en deskundige hoveniers
Vijvers van hoogstaande en gegarandeerde topkwaliteit