Projecten in de provincie Fryslân

Surhuizum, Leeuwarden, Sneek en Wirdum

Ontdek de unieke zwemvijver in het Friese Surhuizum, een project waar we apentrots op zijn! Of bijvoorbeeld de strakke spiegelvijver in Sneek waar we een 'zwevende' glasplaat met fonteintjes midden in de vijver hebben geplaatst. In Wirdum vervingen we na twintig jaar trouwe dienst een spiegelvijver en in Leeuwarden legde we een mooie, natuurlijke zwemvijver aan. Ook in de stad breng je dan de natuur dichter bij huis.
Zwemvijver Surhuizum
Woning en vijver: de verbindende, natuurlijke factor
In het Friese Surhuizum stonden we voor een grote uitdaging. Ook letterlijk 'groot' want deze grote zwemvijver laat zich niet makkelijk in een categorie onder brengen. Het is een bijzonder project waar we enorm trots op zijn.

Vanuit de prachtige woning loop je vanuit de serre over het terras rechtstreeks naar de houten steiger die aan de vijver ligt. Wanneer je binnen in de serre zit of uit het raam op de bovenverdieping naar buiten kijkt, heb je een fenomenaal uitzicht op de vijver en de tuin. De woning en de vijver vormen één geheel, ze zijn haast letterlijk met elkaar verbonden.

Houten vlonders langs de vijver en over de vijver heen verbinden diverse delen van de tuin met elkaar. Je kunt echt een wandeling maken langs en over de vijver. En zwemmen natuurlijk want deze bijzondere zwemvijver leent zicht bij uitstek om baantjes trekken.
Zwemvijver Leeuwarden
Samenwerking leidt tot een mooi resultaat
Deze mooie vijver in de Friese hoofdstad Leeuwarden is een oase van rust en ruimte.

In samenwerking met de klant is deze zwemvijver gerealiseerd. De klant heeft zelf het grondwerk en de afwerking van deze zwemvijver verzorgd. Het bekleden van de vijver met epdm en de filterinstallatie hebben wij verzorgd.

Dit project laat zien dat als er goede afspraken met de klant gemaakt worden, je samen tot een mooi resultaat kunt komen.
Spiegelvijver Sneek
Afwerking met zink
Na diverse gesprekken met de klant is er voor gekozen om een spiegelvijver te maken direct aan een betonnen looppad. De vijver is afgewerkt met zink en is voorzien van een grote watertafel.
Om er voor te zorgen dat de vijver helder blijft is er een Filto clear drukfilter geplaatst van het merk Oase. Het drukfilter samen met een klein plantenfilter zorgt er voor dat het water kraakhelder blijft.
Spiegelvijver Wirdum
Vijverrenovatie
Deze grote spiegelvijver Wirdum was aan een grote renovatie toe. Ca 20 jaar geleden was deze vijver aangelegd en in de jaren zijn er diverse verzakkingen en lekkage ontstaan.

De gehele vijver is door ons verwijderd en opnieuw opgebouwd uit aluminium panelen.
Na het plaatsen zijn diverse doorvoeren geplaatst voor de verlichting en de filterinstallatie.
Na het plaatsen van de doorvoeren is de epdm folie geplaatst.

De installatie bestaat uit een drukfilter met een extra uv lamp. De gehele installatie is geplaatst in een waterdichte pe put.

De afwerking van de vijver is gemaakt van oudhollandse vijverranden van Schellevis.

Naast dat we de vijver hebben gerenoveerd is er ook een Fiberon vlonder geplaatst. Het voordeel van Fiberon is dat het niet glad wordt en ook minimaal verkleurd.
Daarom kiezen klanten voor de unieke vijvers van Vossebeld
Jarenlange ervaring in het aanleggen van vijvers
Passie voor ons vak, gedreven en deskundige hoveniers
Vijvers van hoogstaande en gegarandeerde topkwaliteit