Projecten in de provincie Drenthe

Projecten in onder andere Midlaren, Emmen, Noord Sleen en Hoogeveen

In de mooie provincie Drenthe hebben we in Emmen een prachtige natuurvijver voor begraafplaats Het Oeverse Bos aangelegd. In Noord Sleen een natuurvijver waar je op het mooie terras heerlijk aan het water kunt zitten. Of bekijk de zwemvijver in Midlaren eens waar we in samenwerking met de firma Janssen "De Tuinspecialist" een vijver 'met allure' hebben aangelegd.
Natuurvijver begraafplaats Emmen
Oeverse Bos
Deze natuurvijver van ca 1200 m2 is een onderdeel van de begraafplaats Het Oeverse Bos in de gemeente Emmen.
Omdat de waterstand erg laag is, is er voor gekozen om de grond die tijdens het uitgraven vrijkomt te verwerken over een folie laag. Deze folie laag voorkomt dat de vijver leeg loopt en door het gebruik van de grond over de folie ontstaat een natuurlijk beeld.
Zwemvijver Midlaren
Paden en terrassen van Oud-Hollandse tegels
Deze zwemvijver in Midlaren is in samenwerking gemaakt met de firma Janssen De Tuinspecialist.

De vijver bestaat uit een zwemgedeelte met een zitmogelijkheid in het water en een apart geplaatst plantengedeelte. Na het aanbrengen van de wandpanelen en het plaatsen van diverse 'doorvoeren' voor de filtering en de verlichting, is ervoor gekozen om de vijver te voorzien van een 3D-vijverhoes. Het voordeel hiervan is dat de folie onder ideale omstandigheden thermisch gelast is.

Bekijk onze webshop eens en ontdek de mogelijkheden voor het maken van 3D-vijver hoezen.

De hele zwemvijver is afgewerkt met Oud-Hollandse zwembadranden en de diverse paden en terrassen zijn gemaakt van Oud-Hollandse tegels.
Zwemvijver Noord Sleen
Glooiende zuiveringszone zorgt voor helder zwemwater
Deze zwemvijver met een zwemgedeelte van 10 x 4 meter en een natuurlijke zuiveringszone hebben we gebouwd in Noord Sleen. Het zwemgedeelte is gemaakt doormiddel van keerwanden met daar omheen een glooiende zuiveringszone die zorgt voor het helder houden van het zwemwater . De vijver is voorzien van een 1 mm epdm folie die een levensduur heeft van 10 tallen jaren.
De energie zuinige pompinstallatie is geplaatst in een filterput in de grond .
Zwemvijver Oosterhesselen
Afwerking met houten vlonders
Deze zwemvijver met een afmeting van ca 8 x 6 meter is voor een deel voorzien van betonnen keerwanden en een deel schuin uitgegraven. Na het plaatsen van diverse 'doorvoeren' en 'skimmers', is de epdm folie op maat aangebracht. De afwerking van de vijver bestaat uit een houten vlonder en de rest grenst direct aan het gazon.

Afgelopen zomer is er veel gebruik gemaakt van deze natuurlijke zwemvijver met kraakhelder water.
Zwemvijvers Schipborg
Dit zwembad lijkt het meest op het klassieke zwembad. Toch is er een belangrijk verschil: het natuurzwembad beschikt over natuurlijk gezuiverd water. Chloorogen zijn hierdoor verleden tijd, wat een voordeel is. Om het natuurzwembad te zuiveren, wordt gebruik gemaakt van een fosfaat verwijderaar en hydrolyse.
Het zwemgedeelte is gemiddeld 1.50 meter diep. Voor dit type zwembad kunt u kiezen uit verschillende soorten randafwerking en kleuren.
U kunt ervoor kiezen om een natuurzwembad met of zonder planten te laten bouwen. Wilt u planten toevoegen, dan hebben deze alleen een sierwaarde.
Koivijver Beilen
Onderhoudsvriendelijke vijver
De klant in Beilen waar deze koivijver voor gebouwd is wilde een onderhoudsvriendelijke vijver. In overleg met de klant is er voor gekozen om een beadfilter met een Sieve te plaatsen. De vijver is in zijn geheel aangesmeerd met gestabaliseerd zand waarna de folie geheel plooiloos is aangebracht. De afwerking van deze koivijver met granieten blokken geeft een japanse uitstraling aan het geheel.
Spiegelvijver De Wijk
Meerdere zichtlijnen
Deze spiegelvijver is gebouwd met als doel om twee zichtlijnen in de tuin te creƫren. Zo is er een zichtlijn vanuit de kamer over de vijver door de beukenhaag. De tweede zichtlijn geeft vanaf het terras zicht op de achterliggende weilanden.
De vijver is opgebouwd uit een hardhouten beschoeiing en daarna bekleed met Firestone EPMD folie. De beplanting in deze vijver is zeer minimaal gehouden om het zicht niet te belemmeren en bestaat uit zuurstofplanten en lelies.
Zwemvijver Gieten
Zwemgedeelte gemaakt met betonnen keerwanden
Deze zwemvijver en natuurvijver is ontworpen door een architect en wij hebben deze opdracht mogen uitvoeren. De zwemvijver met een zwemgedeelte van 5 x 10 meter met daaromheen een natuurlijke zuivering zone staat tevens in verbinding met een grote natuurlijke vijver.
We hebben het zwemgedeelte gemaakt met betonnen keerwanden met daarom heen een glooiende lijn met duurzame kunststof beschoeiing.
Na het plaatsen van diverse leidingen hebben we de epdm op locatie aangebracht zodat er minimale plooivorming ontstaat.
Het geheel is afgewerkt doormiddel van diverse vlonders van bamboe.
Spiegelvijver Hoogeveen
Voorkomen van algvorming
Deze vijver in Hoogeveen was een bestaande vijver die veel problemen had met alg vorming en helderheid. Na overleg met de klant hebben we er voor gekozen de vijver geheel te veranderen en we hebben rechte wanden geplaatst.

We hebben de vijver iets boven het maaiveld laten uitsteken zodat het water vanaf de bestrating niet meer de vijver in kon lopen.

De vijver is voorzien van ledverlichting , en is afgewerkt doormiddel van een RVS afwerkrand. De vijver draait nu een jaar naar alle tevredenheid van de klant.
Binnen koivijver Hoogeveen
Koivijver in een kantoorpand brengt de natuur naar je werk
Deze koivijver in een kantoren gebouw was aan renovatie toe. De vijver die ca 10 jaar oud was viel bijna uit elkaar doordat er in het verleden slechte materialen zijn gebruikt. Door enkele lekkages zijn de houten wanden aangetast en begonnen uit te zetten. Na enig overleg is er voor gekozen om de vijver geheel te slopen en met degelijke muren een nieuwe vijver te maken. Ook is de vijver iets dieper gemaakt zodat de vis meer zwemruimte kreeg . De vijver is bekleed met epdm die op maat is gemaakt om plooivorming te voorkomen. Verder is de vijver voorzien van ledverlichting en een raam om de vis nog mooier te zien zwemmen. Het geheel is afgewerkt met RVS dat mooi aansluit bij de rest van de aankleding van het pand.
Koivijver Hoogeveen
Koivijver met aluminium panelen
Deze koivijver met een inhoud van ongeveer 32 kub is opgebouwd uit aluminium panelen. Rond deze panelen is een muur opgetrokken die bekleed is met hardsteen. De filterinstallatie bestaat uit een sieve en een superbeadfilter. Samen met een blue eco 320watt en een 80 watt almagaan lamp zorgt deze voor glashelder water.
Verder is de vijver voorzien van onderwaterverlichting en in zijn geheel afgewerkt met hardsteen.
Daarom kiezen klanten voor de unieke vijvers van Vossebeld
Jarenlange ervaring in het aanleggen van vijvers
Passie voor ons vak, gedreven en deskundige hoveniers
Vijvers van hoogstaande en gegarandeerde topkwaliteit