Vossebeld Vijvers maakt unieke vijvers die een grote bijdrage leveren aan de sfeer in uw tuin

Zwemvijvers

Een zwemvijver: altijd de natuur dicht bij uw huis

Een fraaie toevoeging in uw tuin

Een zwemvijver is een fraaie, natuurlijke toevoeging in uw tuin. Vossebeld Vijvers weet wat er nodig is om een zwemvijver aan te leggen: een prachtige vijver waar u lang plezier van heeft.

Plezier en verkoeling

Een zwemvijver biedt plezier en verkoeling, het hele jaar door. Op een warme zomerdag, of misschien zelfs op frissere momenten, is het heerlijk om in het water te zijn. Ook als u niet zwemt, kunt u genieten van uw zwemvijver die een mooi geheel vormt met de natuurlijke omgeving. Dat zorgt ervoor dat er altijd iets bijzonders is te zien in uw eigen tuin.

Dichterbij de natuur

Wie kiest voor een zwemvijver, kiest voor de natuur. U krijgt de kans om rondom uw huis dichter bij de natuur te zijn, maar de natuur zoekt ú ook op. Salamanders, vogels, kikkers en insecten weten uw vijver te vinden en gaan zich thuisvoelen in uw tuin. Het is raadzaam om van tevoren na te denken over wat passend is bij uw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Opbouw van een zwemvijver

Een zwemvijver is opgebouwd uit een dieper zwemgedeelte en een ondiep deel voor de filtering waar planten kunnen groeien. Doordat het water langs de planten stroomt, kunnen deze hun voedingsstoffen uit het vijverwater halen. Er ontstaat een natuurlijke balans en daardoor blijft de waterkwaliteit gezond.

Glooiend of juist strak?

Afhankelijk van uw tuin en persoonlijke voorkeuren zijn er allerlei mogelijkheden om een zwemvijver aan te leggen. Bij Vossebeld Vijvers is volop kennis aanwezig over de juiste vijverfolie, geschikte waterplanten, energieverbruik, duurzaamheid en wat er nodig is om de vijver in optimale conditie te houden.

Wat kost een zwemvijver

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan

De prijs voor de aanleg van een zwemvijver is afhankelijk van allerlei factoren. Zoals de ligging, materialen, grond, aard van de werkzaamheden, het materiaal en uw persoonlijke wensen. Uiteraard heeft ook het onderhoud van de zwemvijver zorg en aandacht nodig. De uiteindelijke prijs is pas te bepalen na een eerste contact. Stel gerust uw vraag of vraag vrijblijvend een offerte aan.
Voorbeelden van alle type vijvers

Natuurlijke vijvers

Een natuurlijke bijdrage aan uw tuin waar altijd leven is

Natuur in en rondom uw vijver

De natuurlijke of gemengde vijver is een veel geziene vijver in de tuin. De reflectie van bomen en planten in het water, een groep vissen die onder het wateroppervlak rondzwemt, een kikker op een lelieblad; een natuurlijke vijver kan een grote bijdrage leveren aan de sfeer in uw tuin.

"Wij vinden het totaalplaatje erg belangrijk. En komen wij er zelf niet uit, dan halen we er een tuinarchitect bij"

Natuurlijke vormen laten de vijver één worden met uw tuin

Onze belangrijkste taak bij de aanleg van een natuurlijke vijver is de vijver één laten worden met uw tuin. We willen geen strakke lijnen zoals bij een spiegelvijver het geval is, maar juist natuurlijke vormen. De randen moeten zo min mogelijk in zicht zijn, daardoor ontstaat er een minder harde overgang.

Waterplanten in de vijver

Om uw tuin zo natuurlijk mogelijk over te laten lopen in uw vijver maken we veel gebruik van waterplanten. Een mix van zuurstofplanten, moerasplanten, drijfplanten zuivert het water. Die mix zorgt niet alleen voor het evenwicht in het water, maar geeft uw natuurlijke vijver een heldere uitstraling. Hierdoor komt er zelden een installatiefilter aan te pas.

Welke dieren komen er op mijn vijver af?

Een leefgebied voor een diversiteit aan dieren, want waar water is, komen kikkers en salamanders op af. Een vijver trekt ook altijd insecten aan en als u vissen in uw vijver laat zwemmen ontstaat er een eigen gekweekte leefwereld.

Wat kost een natuurlijke vijver

Het is niet eenvoudig om een standaardprijs voor het aanleggen van een natuurlijke vijver te noemen. Het is onder andere afhankelijk van de grootte van de vijver, de afwerkingsmaterialen, bouwproducten en bijvoorbeeld de beplanting. Wanneer u naar de voorbeelden van natuurlijke vijvers kijkt, krijgt u hier een goede indruk van.

Klik voor een vrijblijvende offerte op onderstaande knop.
Voorbeelden van alle type vijvers

Spiegelvijvers

Een spiegelvijver reflecteert de omgeving

Strakke lijnen en vormen

De traditionele vijver met zijn natuurlijk glooiende vorm is een veel voorkomende vijver in ons land. De spiegelvijver kenmerkt zich door rechte, strakke vormen en kan de lijnen van een gebouw of strak vormgegeven interieur doortrekken in de tuin. De vijver krijgt op die manier een architectonische uitwerking.

Kraakhelder water

De spiegelvijver is vaak ondiep, bij voorkeur langgerekt, met kraakhelder water. Dit zijn de voornaamste wensen van iedere liefhebber van een spiegelvijver. De spiegelvijver kent over het algemeen geen overdadige beplanting, omdat waterplanten in een spiegelvijver de vormgegeven lijnen doorbreken.

Beplanting en filters om het water schoon te houden

Om het water schoon te houden, wordt het water doorgaans gezuiverd. Dit kan met behulp van waterplanten of met een filter. Waterplanten zuiveren water, maar die mogen zoals gezegd niet boven water te zien zijn. Een optie is gebruik te maken van waterplanten die onder het wateroppervlakte groeien of om gebruik te maken van een installatiefilter, zoals een meerkamerfilter of een beadfilter.

De filters worden dusdanig weggewerkt zodat er geen storende elementen in de tuin te zien zijn.

Wat kost een spiegelvijver?

Het is erg lastig om de prijs te bepalen voor het aanleggen van een spiegelvijver. De vorm, de diepte en de afwerking maken hierin het verschil. De grootste prijsbepaler is, of de spiegelvijver in of boven de grond aangelegd wordt. De wand van een vijver boven de grond moet namelijk veel steviger zijn dan wanneer die zich in de grond bevindt.

Klik voor een vrijblijvende offerte op onderstaande knop.
Voorbeelden van alle type vijvers

Koivijvers

Een vijver vol leven

Koikarpers sieren de vijver in uw tuin

Voor buitenstaanders ziet een koivijver er vaak eenvoudig uit. In een koivijver ontbreken waterplanten en daardoor lijkt die op een simpele bak water in de tuin. De kenner weet echter dat de aanleg van een koivijver precisiewerk is.

"De nationale vis van Japan, zoals de koikarper bekend staat, is om die factoren een veeleisende vis"


Koivijver: een belangrijke balans van schoon water

Achter een goede koivijver schuilt een geavanceerd systeem dat een gevoelige balans van het water bewaakt. Koikarpers stellen namelijk hoge eisen aan de omgeving waarin zij leven. Hoe meer de koivijver aan hun wensen voldoet, des te beter de koi zich ontwikkelt. De juiste stroming van het water, de juiste diepte en de waterkwaliteit zijn de belangrijkste factoren voor een gezonde koi.

Goede filtering van levensbelang

Om een goede waterkwaliteit te waarborgen, is de aanleg van een goed filtersysteem in de koivijver letterlijk van levensbelang.

Vossebeld Vijvers weet wat nodig is om de perfecte koivijver aan te leggen.

Wat kost een koivijver?

Het is niet eenvoudig om op voorhand de prijs van een vijver te bepalen. Verschillende wensen en bouwomstandigheden maken het geven van een richtprijs een lastige opgave. Dat is bij de aanleg van koivijvers niet anders. De prijsbepaling van een koivijver is sterk afhankelijk van de grootte van de vijver en bijvoorbeeld de filterinstallatie. Koivijvers vragen vanwege hun bewoners, de koikarper, namelijk om heel specifieke eisen.

Klik voor een vrijblijvende offerte op onderstaande knop.
Voorbeelden van alle type vijvers
Daarom kiezen klanten voor de unieke vijvers van Vossebeld
Jarenlange ervaring in het aanleggen van vijvers
Passie voor ons vak, gedreven en deskundige hoveniers
Vijvers van hoogstaande en gegarandeerde topkwaliteit