Vossebeld Vijvers brengt uw tuin tot leven

Koivijvers

Een vijver vol leven

Koikarpers sieren de vijver in uw tuin

Voor buitenstaanders ziet een koivijver er vaak eenvoudig uit. In een koivijver ontbreken waterplanten en daardoor lijkt die op een simpele bak water in de tuin. De kenner weet echter dat de aanleg van een koivijver precisiewerk is.

"De nationale vis van Japan, zoals de koikarper bekend staat, is om die factoren een veeleisende vis"


Koivijver: een belangrijke balans van schoon water

Achter een goede koivijver schuilt een geavanceerd systeem dat een gevoelige balans van het water bewaakt. Koikarpers stellen namelijk hoge eisen aan de omgeving waarin zij leven. Hoe meer de koivijver aan hun wensen voldoet, des te beter de koi zich ontwikkelt. De juiste stroming van het water, de juiste diepte en de waterkwaliteit zijn de belangrijkste factoren voor een gezonde koi.

Goede filtering van levensbelang

Om een goede waterkwaliteit te waarborgen, is de aanleg van een goed filtersysteem in de koivijver letterlijk van levensbelang.

Vossebeld Vijvers weet wat nodig is om de perfecte koivijver aan te leggen.

Wat kost een koivijver?

Het is niet eenvoudig om op voorhand de prijs van een vijver te bepalen. Verschillende wensen en bouwomstandigheden maken het geven van een richtprijs een lastige opgave. Dat is bij de aanleg van koivijvers niet anders. De prijsbepaling van een koivijver is sterk afhankelijk van de grootte van de vijver en bijvoorbeeld de filterinstallatie. Koivijvers vragen vanwege hun bewoners, de koikarper, namelijk om heel specifieke eisen.

Klik voor een vrijblijvende offerte op onderstaande knop.
Voorbeelden van alle type vijvers
Daarom kiezen klanten voor de unieke vijvers van Vossebeld
Jarenlange ervaring in het aanleggen van vijvers
Passie voor ons vak, gedreven en deskundige hoveniers
Vijvers van hoogstaande en gegarandeerde topkwaliteit