Vossebeld vijvers brengt de natuur dichterbij uw huis

Natuurlijke vijvers

Een natuurlijke bijdrage aan uw tuin waar altijd leven is

Natuur in en rondom uw vijver

De natuurlijke of gemengde vijver is een veel geziene vijver in de tuin. De reflectie van bomen en planten in het water, een groep vissen die onder het wateroppervlak rondzwemt, een kikker op een lelieblad; een natuurlijke vijver kan een grote bijdrage leveren aan de sfeer in uw tuin.

"Wij vinden het totaalplaatje erg belangrijk. En komen wij er zelf niet uit, dan halen we er een tuinarchitect bij"

Natuurlijke vormen laten de vijver één worden met uw tuin

Onze belangrijkste taak bij de aanleg van een natuurlijke vijver is de vijver één laten worden met uw tuin. We willen geen strakke lijnen zoals bij een spiegelvijver het geval is, maar juist natuurlijke vormen. De randen moeten zo min mogelijk in zicht zijn, daardoor ontstaat er een minder harde overgang.

Waterplanten in de vijver

Om uw tuin zo natuurlijk mogelijk over te laten lopen in uw vijver maken we veel gebruik van waterplanten. Een mix van zuurstofplanten, moerasplanten, drijfplanten zuivert het water. Die mix zorgt niet alleen voor het evenwicht in het water, maar geeft uw natuurlijke vijver een heldere uitstraling. Hierdoor komt er zelden een installatiefilter aan te pas.

Welke dieren komen er op mijn vijver af?

Een leefgebied voor een diversiteit aan dieren, want waar water is, komen kikkers en salamanders op af. Een vijver trekt ook altijd insecten aan en als u vissen in uw vijver laat zwemmen ontstaat er een eigen gekweekte leefwereld.

Wat kost een natuurlijke vijver

Het is niet eenvoudig om een standaardprijs voor het aanleggen van een natuurlijke vijver te noemen. Het is onder andere afhankelijk van de grootte van de vijver, de afwerkingsmaterialen, bouwproducten en bijvoorbeeld de beplanting. Wanneer u naar de voorbeelden van natuurlijke vijvers kijkt, krijgt u hier een goede indruk van.

Klik voor een vrijblijvende offerte op onderstaande knop.
Voorbeelden van alle type vijvers
Daarom kiezen klanten voor de unieke vijvers van Vossebeld
Jarenlange ervaring in het aanleggen van vijvers
Passie voor ons vak, gedreven en deskundige hoveniers
Vijvers van hoogstaande en gegarandeerde topkwaliteit