Vossebeld vijvers laat uw tuin en de omgeving schitteren

Spiegelvijvers

Een spiegelvijver reflecteert de omgeving

Strakke lijnen en vormen

De traditionele vijver met zijn natuurlijk glooiende vorm is een veel voorkomende vijver in ons land. De spiegelvijver kenmerkt zich door rechte, strakke vormen en kan de lijnen van een gebouw of strak vormgegeven interieur doortrekken in de tuin. De vijver krijgt op die manier een architectonische uitwerking.

Kraakhelder water

De spiegelvijver is vaak ondiep, bij voorkeur langgerekt, met kraakhelder water. Dit zijn de voornaamste wensen van iedere liefhebber van een spiegelvijver. De spiegelvijver kent over het algemeen geen overdadige beplanting, omdat waterplanten in een spiegelvijver de vormgegeven lijnen doorbreken.

Beplanting en filters om het water schoon te houden

Om het water schoon te houden, wordt het water doorgaans gezuiverd. Dit kan met behulp van waterplanten of met een filter. Waterplanten zuiveren water, maar die mogen zoals gezegd niet boven water te zien zijn. Een optie is gebruik te maken van waterplanten die onder het wateroppervlakte groeien of om gebruik te maken van een installatiefilter, zoals een meerkamerfilter of een beadfilter.

De filters worden dusdanig weggewerkt zodat er geen storende elementen in de tuin te zien zijn.

Wat kost een spiegelvijver?

Het is erg lastig om de prijs te bepalen voor het aanleggen van een spiegelvijver. De vorm, de diepte en de afwerking maken hierin het verschil. De grootste prijsbepaler is, of de spiegelvijver in of boven de grond aangelegd wordt. De wand van een vijver boven de grond moet namelijk veel steviger zijn dan wanneer die zich in de grond bevindt.

Klik voor een vrijblijvende offerte op onderstaande knop.
Voorbeelden van alle type vijvers
Daarom kiezen klanten voor de unieke vijvers van Vossebeld
Jarenlange ervaring in het aanleggen van vijvers
Passie voor ons vak, gedreven en deskundige hoveniers
Vijvers van hoogstaande en gegarandeerde topkwaliteit