De traditionele vijver met zijn natuurlijk glooiende vorm is één van de meest voorkomende vijvers in ons land. De spiegelvijver kenmerkt zich door rechte, strakke vormen en kan de lijnen van een gebouw of strak vormgegeven interieur doortrekken in de tuin. De vijver krijgt op die manier een architectonische uitwerking. De spiegelvijver is vaak ondiep, bij voorkeur langgerekt, met uiteraard kraakhelder water. Dit zijn de voornaamste wensen van iedere liefhebber van een spiegelvijver.

strakkespiegelDe spiegelvijver kent over het algemeen geen overdadige beplanting, omdat waterplanten in een spiegelvijver de vormgegeven lijnen doorbreken. Om het water schoon te houden, wordt het water doorgaans gezuiverd. Dit kan met behulp van waterplanten of met een filter. Waterplanten zuiveren water, maar die mogen zoals gezegd niet boven water te zien zijn. Een optie is gebruik te maken van waterplanten die onder het wateroppervlakte groeien of om gebruik te maken van een installatiefilter, zoals een meerkamerfilter of een beadfilter. De filters worden dusdanig weggewerkt zodat er geen storende elementen in de tuin te zien zijn.

Bij een strakke spiegelvijver is het de architectonische vorm die het plaatje maakt. Om het als totaalplaatje in te passen in uw tuin is het mooi om voor de afwerking te kiezen uit materialen als natuursteen of leisteen. Het is bijzonder om te zien hoe de reflectie van de lucht en de bomen een ruimtelijk effect aan uw tuin geeft.

Wat kost een spiegelvijver?

Het is erg lastig om de prijs te bepalen voor het aanleggen van een spiegelvijver. De vorm, de diepte en de afwerking… allemaal keuzes waardoor de prijs uiteenloopt. De grootste prijsbepaler is of u de spiegelvijver in of boven de grond wilt hebben. De wand van een vijver boven de grond moet natuurlijk veel steviger zijn dan wanneer die zich in de grond bevindt. U begrijpt dat er niet simpelweg een richtprijs genoemd kan worden. Daarom adviseren wij u op onderstaand formulier uw wensen in te vullen, zodat wij u op het gewenste tijdstip terug kunnen bellen met de nodige informatie.