Winkelwagen

Professionele aanpak en uitvoering.

F. Schmidt

Veel ervaring ambachtelijke kennis van zaken zowel technisch als wat betreft de vijverbiologie planten waterwaarden etc. Levering volgens offerte goede kwaliteit van materialen tijdsafspraken goed nagekomen en goed aanspreekbaar voor vragen nazorg en service. Vriendelijke medewerkers.

E. vd Haar

Zou ik zeer zeker aanraden. Vossebeld heeft zich aan afspraken gehouden. Keurig gewerkt. Geen rommel achtergelaten. Prettig personeel.

W. Luchjenbroers

Een prima betrouwbaar bedrijf waar ik zo weer mee in zee zou gaan en dus ook zeker zou aanbevelen. Vriendelijke medewerkers

A. Ypeij

Henri heeft alle tijd genomen om mee te denken over de uitvoering van de vijvers. Vooral bij de poel die voor regenwateropvang moest dienen was het lastig om te bedenken hoe het precies moest worden. Daar is hij zelfs nog een keer extra voor langs geweest.
De aandacht voor details kan ik zeer waarderen. Er is een parasolvoet in de vlonder verstopt die ligt zo mooi vlak!
Ik had de vijvers liever wat goedkoper gezien. Maar ja kwaliteit heeft zijn prijs.

S. Zuijderwijk

Wie het uiterlijk van een vijver en het plezier van een zwembad in zijn tuin wil, kan eens nadenken over de aanschaf van een zwemvijver. De zwemvijver is enorm in trek. De reden daarvan is dat mensen genot en vermaak dicht bij huis willen hebben. We zien onze tuin als een verlengstuk van onze woning. De tuin is een soort buitenkamer geworden.

Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden. We willen een overkapping, of een buitenkeuken of een loungebank, en bij voorkeur alle drie. Tijden veranderen, ook voor onze tuin. De basis is ingeruild voor luxe en stijl en daar sluit de aanleg van een zwemvijver nauw bij aan. Het grote voordeel van een zwemvijver ten opzichte van een zwembad is de natuurlijke overgang van vijver naar tuin. Waar een zwembad naar chloor ruikt en de lichtblauwe kleur vloekt met het groen uit de tuin, is een zwemvijver een passend onderdeel van het grotere geheel. Een zwemvijver kan door waterplanten gezuiverd worden voor een nog meer natuurlijke tint. En stel dat het te koud is om te zwemmen, dan staat een zwemvijver toch mooi in de tuin.

Zwemvijveraanleg: afmeting van een zwemvijver

banner_zwemvijversHoe ontwerp je een zwemvijver? Hoe groot moet een zwemvijver eigenlijk zijn?
Er zijn wat dat betreft geen minimumeisen en er zijn al helemaal geen maximumeisen. Vossebeld Vijvers adviseert bij zwemvijveraanleg een oppervlakte vanaf circa 40m2. Je moet er natuurlijk in kunnen zwemmen en omdat er ook ruimte gereserveerd moet worden voor de filterinstallatie wordt de zwemruimte anders wel erg klein. Hoe zit dat nu precies met die gewenste minimale oppervlakte? Een zwemvijver aanleggen van 40m2 kan een lengte hebben van tien meter en een breedte van vier meter. Dat klinkt nog best veel, maar hebt u dan voor uw gevoel ruimte genoeg om in te zwemmen? U moet er bij het ontwerpen rekening mee houden dat er van deze ruimte nog wat afgaat voor het plantenfilter (het helofytenfilter). Daardoor blijft er ongeveer 30m2 zwemruimte over. Dat wordt al gauw als te krap ervaren. Daarom zoeken we samen naar het beste ontwerp om een zwemvijver aan te leggen.

Wat kost een zwemvijver?

Op voorhand de prijs van de aanleg van een zwemvijver vaststellen is lastig. Niet alleen verschillen de wensen van klanten van elkaar, er zijn ook prijsbepalende aspecten die de prijs zo uiteen laten lopen dat die pas na een eerste contact te bepalen is. Wij hanteren een vanafprijs van €15.000, maar kunnen u ook aan de hand van uw wensen een richtprijs geven. Daarvoor is een eerste contact nodig.

Want hoe komt de prijsbepaling tot stand? Het antwoord ligt zoals gezegd in allerlei facetten. Bijvoorbeeld: hoe graven we het gat voor de zwemvijver? Is de gewenste vijverlocatie te bereiken met de graafmachine? De grondsoort bepaalt voor een groot deel hoe eenvoudig het gat te graven is. Bestaat deze uit zware klei of licht bewerkbare zandgrond. De grondwaterstand is ook bepalend.

Als wij een zwemvijver in de Polder moeten aanleggen, komt het water ons tot de knieën. In dat geval moet de grond met bemaling worden drooggelegd. Wilt u een zwemvijver met opgemetselde wanden of mag die juist schuin afgegraven worden? Na een eerste contact zijn we op de hoogte van uw wensen, zodat we u een passende prijs kunnen geven.

Waterplanten en onderhoud zwemvijver

Iris kaempferii1Bij een zwemvijver moet een ruimte vrijkomen voor een installatiefilter. Een installatiefilter zuivert samen met het helofytenfilter het water en zorgt ervoor dat de waterkwaliteit op peil blijft. Het filteren van uw zwemwater kan op twee verschillende manieren. U kunt gebruik maken van alleen een helofytenfilter of een mechanisch filter dat ondersteund wordt door het plantenfilter. De waterplantzones geven dat extra natuurlijke tintje mee aan uw zwemvijver.

Een zwemvijver moet voorzien zijn van helder en gezond water. Dat klinkt logisch, maar er is wel wat voor nodig om dit te realiseren. Er moet een balans gevonden worden tussen de hoeveelheid water en het aantal waterplanten. Is de balans of het onderhoud onvoldoende, dan is de kans op algengroei sterk aanwezig.

Vijveronderhoud

Wat kan ik zelf doen?